Ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών για την εμπλουτισμένη
και διαδραστική παρουσίαση εκθέσεων

Περιοδική έκθεση «ΓΕΩ Μυθολογία | από τον Μύθο στην Αλήθεια»

Την Παρασκευή, 6 Μαΐου 2022, ανοίγει στο ευρύ κοινό η διαδραστική περιοδική έκθεση «ΓΕΩ Μυθολογία | από τον Μύθο στην Αλήθεια», η οποία φιλοξενείται στο Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.  Πρόκειται για μία πρότυπη έκθεση, αφιερωμένη στην ελληνική μυθολογία και, πιο συγκεκριμένα, σε επιλεγμένους ελληνικούς μύθους, οι οποίοι ερμηνεύονται, μέσω διεπιστημονικής προσέγγισης, σε σχέση με γεωλογικά, παλαιοντολογικά και κλιματολογικά φαινόμενα, δεδομένα και μεταβολές της αρχαιότητας.

Η πρωτοτυπία της έκθεσης έγκειται και στο γεγονός ότι σε αυτήν κυρίαρχο ρόλο διαδραματίζουν ψηφιακές διαδραστικές εφαρμογές, που ενσωματώνουν τεχνολογίες αιχμής, καθώς και πλούσιο πολυμεσικό περιεχόμενο. Σε ένα σύγχρονο και δυναμικό εκθεσιακό περιβάλλον ο επισκέπτης καλείται να ανακαλύψει τη σύνδεση μεταξύ μύθου και επιστήμης μέσα από μία ολοκληρωμένη –βιωματική, γνωστική, αισθητική και αισθητηριακή– εμπειρία.

Η έκθεση, τελικό αποτέλεσμα του ερευνητικού έργου INNOVEXPO, διοργανώνεται από την TETRAGON AE και τον Τομέα Ιστορικής Γεωλογίας-Παλαιοντολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εγκαίνια έκθεσης
Παρασκευή, 6 Μαΐου 2022, 18:00
Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας ΕΚΠΑ
Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, Αθήνα

Διάρκεια έκθεσης
Μάιος – Δεκέμβριος 2022

Η είσοδος στην έκθεση είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Για να κατεβάσετε το Press Kit πατήστε εδώ.